Sidor

onsdag 3 augusti 2011

Dag 2, 3: Flygning

Dag 2
Klockan nio vart jag hämtade för att åka till polisstationen för att lämna mina fingeravtryck som var en del av TSA (Transport Security Administration) och AFSP (Alien Flight Student Program) registreringen som var tvungen att vara klar innan man får flyga.
Lite senare var det dags för ett kort teoripass med väldigt basic saker. Sedan äntligen ut till flygplanet för att lära mig hur man gör en 'Pre Flight' där man kollar igenom planet och dess delar så att allt är helt och fungerande. När detta var klart var det dags för flygning! Detta skulle bli en sväng runt området för att familiarisera sig med det. Mycket trevlig flygning och instruktör!

Senare på kvällen var jag och några andra förbi Walmart och då passade jag på att köpa en liten cykel för att kunna ta mig lite lättare och snabbare till och från skolan. $49 fattigare, det kan jag leva med :)


Dag 3
Cykeln gjorde livet lite enklare med en restid på 8 minuter istället för 25, som det tog att gå.
Tre pass inbokade, idag skulle vi öva på 'Straight and Level', 'Climbing and Descending' och 'Turns'. De två första passen gick kanon med beröm från instruktören. Det tredje passet vart inställt av någon anledning.

Flygtid i timmar:
2011-08-02:  0.9 DUAL
2011-08-03:  2 DUAL
Flygtid totalt hittills:  2.9 (DUAL: 2.9, PIC: 0)

// Michel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar