Sidor

tisdag 16 augusti 2011

Dag 16, SOLO!

Resultatet från gårdagens prov låg framme när jag kom in till skolan vid halv åtta, 'Human Performance & Limitations': 95%, 'Flight Performance & Planning': 100%!. Det kändes bra!

Jag gjorde min preflight och klockan åtta kom Ryan in och vi stack iväg i N9221D. En av de finare kärrorna här sedan gårdagens smörjnig av flygkontrollerna. Vädret var perfekt, inga moln, ingen vind och inte for varmt. Efter en runda i trafikvarvet gav Ryan mig ett simulerat motorstopp. Mina nödsituationsutföranden borjar bli bättre. Samma runda fick jag ett simulerat hinder på landningsbanan, 'en lastbil', och fick öva på en go-around, dvs att man drar på full gas, avbryter landningen och flyger yttligare att varv runt för att göra en ny landning. Ryan verkade nöjd med mitt utforande och sa att jag skulle få göra min solo!

Vi landade, parkerade, gick in och jag fick mina solo godkännanden i min loggbok sen var jag ensam i flygplanet! Efter de vanliga checklistorna taxade jag till bana 26. 'Ormond Tower, N9221D initial solo, holding short runway 26 at taxiway delta, redy for departure', 'N9221D, cleared for take-off runway 26', taxade in på banan, full gas, och nu var det på riktigt, första ensam flygningen! Allt gick perfekt, underbar känsla, för första gången (sedan jag kommit hit) kunde jag njuta av flygturen! Landningen var mjuk och ett 'well done' i headsetet från kontrolltornet. Nöjd som fan var det dags for första solo rutinen, klippa bort ryggen från min t-shirt! Bilder kommer.





Flygtid i timmar:
2011-08-16:  0.7 DUAL, 0.4 PIC!
Flygtid totalt hittills:  16.4 (DUAL: 16.0, PIC: 0.4)

//Michel

4 kommentarer:

  1. Vilka jäkla resultat du får till på proven då killen! Grattis!
    Verkar som du inte gjort nått annan i livet, härligt med din första solo flygning, grymt!

    SvaraRadera
  2. Halloj !! michel vet ej hur dett funkar ja skrev en kommentar men den tycks inte va här mammma sa likadant hmmm vad gör vi för fel ??? ja testar jaha nu verkar det som det funkar hi hi som jag skrev ÄR såååååå stolt min son du är såååå duktig jag kommer ihåg när du å jag åkte till Arlanda du stod på stolen tittade ut på alla flygplan !!!! NU KÖR DU SJÄLV GRATTIS I 1000 Kram Pappa

    SvaraRadera
  3. Du är grym! Stort Grattis och lycka till i framtiden.

    Många kramar från Pia Karlström med familj

    SvaraRadera
  4. Grattis Michel! Fick info via SMS och gick in och kollade. Härlig känsla att flyga själv antar jag. Lycka till framöver och ha det bra.
    Jag hör av mig när jag behöver några privatflygningar!
    Jocke i Blge

    SvaraRadera