Sidor

måndag 15 augusti 2011

Dag 15

Tidig flygning idag, inbokad klockan 08. Ett litet läskigt trafikvarv i N9221D då styrspaken började kärva en hel del under starten, så vi fick kämpa med landningen och svänga förbi mekanikerna som smörjde kärran, sen var vi good to go igen men nu med endast 20 minuter kvar av min timme... Det var yttligare en lektion i trafikvarvet och jag börjar äntligen få till landningarna bättre.

Nästa flygning var klockan 13, denna gång med en annan kärra, N9210B. MEN under preflight kontrollen så tyckte jag att ena stötdämparen såg lite hoptryckt ut och vi åkte återigen förbi mekanikerna som fick kika på problemet, detta var tydligen inte lika lätt att fixa så vi fick byta kärra till N9221D. Väl iväg så kändes denna timme bra, jag börjar få till det mesta i varvet! Förhoppningsvis blir det solo imorgon om jag sätter en till bra lektion.

Väl nere, lite sena eftersom vi fick byta kärra var det att rusa in och bränna av de två sista teoriproven, nämligen 'Human Performance & Limitations' och 'Flight Performace & Flight Planning'. Det kändes som att det gick bra, var nån fråga jag fick gissa lite på men allt borde vara OK. Ingen på plats som kunde rätta idag så får resultatet imorgon!

Flygtid i timmar:
2011-08-15:  1.9 DUAL
Flygtid totalt hittills:  15.3 (DUAL: 15.3, PIC: 0)

//Michel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar